Urbex Budapesten

Cikkek a világ elhagyatott és romos, mégis gyönyörű épületeiről

Mi is az az urbex?

2016. november 17. 22:13 - SimiAdventures

Van akit inkább a modernebb, világosabb helyek érdekelnek, ha kirándulásról, ilyesmiről van szó. Én, személy szerint inkább a régi, romos és talán veszélyes épületekhez vonzódom. Ezért tökéletes hobbi az urbex (urban exploration) ami pont ezekkel a dolgokkal foglalkozik. Magyarországon még nincs nagy hagyománya de más országokhoz hasonlóan, itt is gyorsan terjed.

Az urbex lényege romos, nehezen megközelíthető épületek, alagutak, katakombák (és még sok minden) felfedezése, fotózása. A helyszíneket képekkel és videókkal is megörökíthetjük, hogy bárki hozzáférjen ezekhez a gyakran lenyűgöző létesítményekhez.

Az urbexnek rengeteg fajtája van, mindenki eldöntheti, hogy mi érdekli különösebben. A felfedezés, fotózás, vagy inkább a veszély és a kaland, nekik ajánlom a buldering-et vagy a roofing-ot ami épületek megmászását jelenti. Én személy szerint minden fajtáját élvezem, ezek a dolgok nagyon jók adrenalinfüggőknek.

Ha valaki el akarja kezdeni ezt a "sportot" az még a blogon jó pár tanácsot és segítséget láthat majd, ahhoz, hogy minél biztonságosabban tudja űzni ezt a hobbit. Ha valaki érdekes, elhagyatott épületeket keresne annak ajánlom ezt az oldalt (http://bco.gportal.hu/), ahol kereshet helyszíneket és rengeteg fotó is fenn van.

Köszönöm, hogy elolvastad! :D

komment
Címkék: urbex

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesturbex.blog.hu/api/trackback/id/tr8611970549
süti beállítások módosítása