Urbex Budapesten

Cikkek a világ elhagyatott és romos, mégis gyönyörű épületeiről

Nagyvásártelep (IX.ker)

2017. január 08. 17:01 - SimiAdventures

Az 1932 körül elkészült óriási épületet a műemléki védelem alá helyezés se tudta megmenteni a pusztulástól.

A több mint 10000 négyzetméteres csarnok és közvetlenül mellette található irodaház nincs valami jó állapotban, pedig a 20. században ezt a helyet tartották Budapest éléskamrájának. Ide ékeztek az Alföldről szállított termények, itt tároltak mindent, és az épület jó elhelyezkedése miatt könnyebb volt az elosztás. Az irodaházban még posta, bank és vendéglő is volt.

Kívülről még mindig lenyűgöző, bár az ablakok üvegéből nem sok maradt és az falak tele vannak graffitizve. Az épület alatt egy óriási pincerendszer található, ami fölött van öt emelet plusz egy tetőterasz is.

A csarnokkal rengeteg dolgot lehetne kezdeni, szerencsére lebontani már biztosan nem fogják. Használták már film- és videoklip forgatásra is azóta, hogy üresen áll. Pár éven belül az csarnokból rendezvényközpont lehet, az irodaházban pedig (ha nem bontják le, mert elég rossz állapotban van) pedig vendéglők, boltok és lakások is épülhetnek.

Én nagyon remélem, hogy minél több marad meg az egész épületből, mivel így, romosan, is gyönyörű és nagyon kár lenne érte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesturbex.blog.hu/api/trackback/id/tr8312048729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása