Urbex Budapesten

Cikkek a világ elhagyatott és romos, mégis gyönyörű épületeiről

Felszerelés

2016. december 18. 14:21 - SimiAdventures

Ha valaki ki akarná próbálni ezt a "sportot" annak egy jó pár dologra kell odafigyelnie, ha sérülés nélkül akarja megúszni.

Először is, az urbexeléshez rengeteg dologra lehet szükség, a körülményektől függően. Ami mindig kell az egy minimum erőnlét, hogy bizonyos helyekre egyáltalán el/fel lehessen jutni (pl.: ablakon bemászás). Másodszor, nagy szerepet játszik, a ruházat is. Olyan öltözék kell, ami nem akadályoz a mozgásban, de megvéd a kisebb sebektől, karcolásoktól és a hidegtől is. Fontos továbbá egy sál vagy maszk, mert a rengeteg por mindenféle betegségeket okozhat, ami ugyebár nem előnyös. Sötétben szükség lehet még valamilyen lámpára, de éjjel urbexelni, amúgy is nagyon veszélyes, senkinek nem ajánlom. A fotózáshoz elég egy okostelefon is, egész jó kamerával. Ezeken kívül pár ragtapasz vagy kötél sem árthat, csak arra kell odafigyelni, hogy ne legyen nálad semmi, amivel kárt tehetnél az épületben (pl.: olló, kés stb.)

Remélem hasznosak voltak ezek a tanácsok, igyekszem majd még több mindent megosztani veletek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesturbex.blog.hu/api/trackback/id/tr8912048733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása