Urbex Budapesten

Cikkek a világ elhagyatott és romos, mégis gyönyörű épületeiről

Olimpia Hotel (Normafa)

2016. december 17. 11:33 - SimiAdventures

Ha valaki gyakran kirándul a Normafa közelében, vagy egyszerűen csak a környéken lakik, biztosan feltűnt már a hatalmas, elég rossz állapotban lévő épület.

A szálló építése a 70-es évek évek elején fejeződött be. Pont a megnyitáskor zajlott a müncheni olimpia is, innen ered a hotel neve. Ez volt Magyarországon az első olyan szálloda, amiben uszoda és szauna is volt, ezért gyorsan népszerű lett az akkori sportolók körében. 

A hotel aranykora a megnyitás után párévvel kezdődött és kb. 15 évig tartott. Ezalatt az idő alatt jártak oda a fociválogatott tagjai (pl.:Puskás Öcsi), más sportolók, és énekesek, zenészek is. Az épületben forgattak filmeket és tévésorozatokat is. Ezeken kívül még divatbemutatókat és konferenciákat is rendeztek itt.

1993-ban tulajdonosváltás miatt a vendégek száma csökkenni kezdett, a hotel veszteséges lett, majd 2002-ben be is zárt. Azóta érintetlenül áll, és csak mostanában kezdték el tervezni a lebontását.

A szállóban érdekes, hogy ahelyett, hogy teljesen szétesett volna, szinte "mumifikálódott". Múzeumszerűen mutatja be a 90-es évek stílusát és életmódját. Az épület igazából teljesen jó állapotban van, néhány helyen még a lámpákat is fel lehet kapcsolni. A szobákban bennmaradtak a bútorok, találtunk takarítóeszközöket és egy billiárdasztalt is. Szerintem nem kéne lebontani az épületet, inkább felújítani és használni, vagy megnyitni a látogatóknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesturbex.blog.hu/api/trackback/id/tr2412048723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása