Urbex Budapesten

Cikkek a világ elhagyatott és romos, mégis gyönyörű épületeiről

Izgalmas helyek külföldön 2.rész

2017. január 09. 21:37 - SimiAdventures

Csernobil

A Csernobili katasztrófáról már mindenki hallott. Az ukrán nukleáris reaktor 1986 április 26-án robbant fel, ezután egy 30 km-es körzetben volt jelen sugárzás. 2011 márciusában a területet megnyitották a látogatók számára, bárki kirándulhatott, még turistacsoportokban is a katasztrófa helyszínén. Azonban ez csak júniusig tartott, amikor újra lezárták az egészet.

Pripyat - Lenin Square during fall season in 2012

Autumn in Pripyat, October 2012

Sok helyen még mindig erős a sugárzás, ezért nem érdemes sokat maradni, bár csak kb. egy hét után lehetne érezni a hatását. A katasztrófa idején ott élőkre azonban elég nagy hatással volt. A lakosoknál főleg pszichológiai problémák jelentkeztek, de az átlagéletkor is 7 évvel csökkent, de nem a betegségektől, hanem a depressziótól, alkoholizmustól és az öngyilkosságoktól.

The Kindergarten inside the Chernobyl Exclusion Zone

A lezárt területen több város és kisebb település is található, amikben a házak és intézmények teljesen megmaradtak. Iskolák, óvodák, szállodák és boltok, amiket a turistáknak ugyan nem lett volna szabad megnézniük, de a merészebbek mégis bemerészkedtek. 

Inside the hospital located in the Chernobyl Exclusion Zone

A baleset napján 160 ember volt szolgálatban az erőműben, és további 300 tartózkodott a közelben.

May 2012 School Gas Masks Chernobyl Exclusion Zone

Az egyik legjobban kinéző része a területnek szerintem az a vidámpark amit a robbanás után öt nappal terveztek hivatalosan átadni, pár játékot még 36 órával a baleset előtt használtak is.  Az egész teljesen meg van építve óriáskerékkel és dodzsemmel.

Derelict Pripyat Ferris Wheel, abandoned Chernobyl Exclusion Zone

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budapesturbex.blog.hu/api/trackback/id/tr8212114075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása